Blog

Muzej „Staro selo“ Sirogojno: Program za leto 2020

S obzirom na situaciju uzrokovanu pojavom pandemije virusa COVID-19 koja je zaustavila većinu aktivnosti u svim oblastima , Muzej na otvorenom ,,Staro selo,, Sirogojno delimično je izmenio plan rada za 2020. godinu u skladu sa finansijskim kapacitetima usled izmenjenih okolnosti. Ipak, posetioce ovog atraktivnog lokaliteta u julu i avgustu očekuje mnoštvo lepih dešavanja.

U Muzeju na otvorenom ,,Staro selo,, Sirogojno privode se kraju poslovi fotografisanja muzejskih eksponata u digitalnom obliku i izrada crno-bele fotografije za inventarnu kartoteku. Takođe, toku je izrada rešenja o utvrđivanju kulturnih dobara za eksponate muzejske postavke i digitalizacija muzejske zbirke, a nastavlja se sa hitnim konzervatorskim radovima na objektima u kompleksu Muzeja.

„Muzej ima 50 drvenih objekata. Ove godine je u planu renoviranje šest objekata. To su mlekari u prvom i drugom domaćinstvu, osobina u drugom, pekara i salaš u prvom, i zgrada depoa koja je i najveća među zgradama. Nadam se da ćemo ove godine uspeti da ih dovršimo, a u narednoj godini, po prioritetima – koliko je koji objekat ugrožen, nastavimo,“ rekla je za Zlatibor pres Svetlana Ćaldović, direktorka Muzeja „Staro selo“ Sirogojno.

Source: uziceoglasnatabla.com

Leave a Comment

Najnoviji Članci

King Of Rent Zlatibor

25 септембра, 2020

Teslin toranj na Zlatiboru

11 јула, 2020

Kategorije