O Nama

Apartmansko naselje “Green Hill” smešteno je na oko 800 metara od centra Zlatibora, u naselju Sloboda. Raspolažemo sa komfornim apartmanima različitog tipa: studio apartmani, jednosobni, dvosobni i jednim trosobnim dupleks apartmanom. Apartmani mogu da ugoste od 2 do 6 osoba.
Recepcija radi u periodu 06 – 22 h i ovde možete dobiti sve potrebne informacije u vezi sa smeštajem u apartmanima, zatim prirodnim i kulturnim sadržajem na Zlatiboru i okolini. U periodu od 08-15 h gostima je na raspolaganju služba održavanja apartmana i sobarica.
Parking mesto je obezbeđeno za svaki apartman. U okviru apartmanskog naselja nalazi se košarkaški betonski teren koji je na raspolaganju gostima. Kućni ljubimci nisu dozvoljeni.
Po pitanju ishrane, u ponudi je doručak koji se dodatno plaća – cena iznosi 600,00 dinara po osobi (jela su po izboru sa menija).
Apartmansko naselje Green Hill Vam pruža mir i privatnost, osećaj kao da ste kod svoje kuće i učinićemo sve da Vaš odmor bude veoma prijatan i relaksirajući.

O Zlatiboru

Sirogojno i Stopića pećina

Stopića pećina se nalazi na severoistočnoj strani planine Zlatibor, između sela Rožanstva i Trnave. Od turističkog centra Zlatibora udaljena je svega 19 km. Iznad pećine prolazi put Zlatibor-Sirogojno, od koga je uređena prilazna staza do same pećine.

Pećina je dobila ime po zaseoku Stopići, a prve pisane podatke o njoj nalazimo u Zapisniku Srpskog geološkog društva iz 1901. godine, dok je prva speleološka istraživanja obavio naš veliki istraživač i tvorac naučne speleologije, čuveni Jovan Cvijić.

Stopića pećina je rečna pećina dugačka 1.691,5 m, kroz koju protiče Trnavski potok, a čine je pet celina: Svetla dvorana, Tamna dvorana, Velika sala sa kadama, Kanal sa kadama i Rečni kanal. Krečnjački sloj u pećini datira iz perioda triasa i debeo je preko 100 m.

Turistički deo pećine ima nekoliko atraktivnih elemenata, kao što su: prostrani ulaz, otvori na tavanici (dugure), siparska kupa “Pseće groblje”, vodopad “Izvor života” i niz bigrenih kada.

Impresivni ulazni otvor visine 18 metara nalazi se na nadmorskoj visini od oko 711 metara i sa desne strane reke Prištavice.
Zaštitni znak pećine predstavljaju Bigrene kade, udubljenja oivičena kamenim zidovima, vijugavim, rumenkastim naborima u kojima se nakuplja voda i kaskadno se preliva stvarajući slapove.

U rečnom kanalu pri većim vodama formira se jedinstven vodopad visine 9,44 m koji je simbolično nazvan “Izvor života”.

 

Mokra Gora i Drvengrad

Mokra Gora je planinsko selo koje se prostire između planina Tare i Zlatibora, poznato po živopisnoj prirodi i Šarganske osmice, uskotračne pruge koja prolazi ovim područjem.

Ne propustite priliku voziti se parnom lokomotivom koja se probija kroz stenovite tjesnace i usjeke, trasu na kojoj pruga čini neobičnu trasu u obliku broja osam, po kojoj je i dobila svoje poznato ime.

Na putu do Tare, na obližnjem brdu Mećavnik, nalazi se Drvengrad, etno selo koje je sagradio redatelj Emir Kusturica.

Drvengrad je izgrađen u etno stilu i odiše jedinstvenom atmosferom, poznata je turistička atrakcija i ima vlastitu crkvu, galeriju, kino, knjižaru, slastičarnicu, nacionalni restoran i trgovinu narodnih rukotvorina tog područja.

Andrićgrad

Andrićgrad je turistički, kulturni, administrativni i obrazovni kompleks izgrađen u Višegradu, u Republici Srpskoj.

Nastala je na temelju ideje redatelja Emira Kusturice, nadahnute radovima nobelovca Ive Andrića, s ciljem povezivanja nesređenih povijesnih razdoblja, promicanja turizma, kulture, mira i jednakosti, širenja pismenosti i ujedinjavanja naroda, regija i svijet.

Šetajući njegovim ulicama krenut ćete na svojevrsno putovanje kroz vrijeme.

Grad je ispunjen raznim sadržajima, uključujući gradsko kazalište, moderno kino, gradsku upravu, zgradu Andrićeve srednje škole, riječnu marinu i luku, trgove, crkvu, staru gostionicu, trgovine i spomen kuću Iva Andrića

 

Zlakusa i Potpećka pećina

Selo Zlakusa nalazi se u opštini Užice, u Zlatiborskom okrugu i važi za prestonicu grnčarskog zanata i sinonim za seoski turizam u Srbiji.

Nadomak sela, nalazi se etno park Terzića avlija, koji predstavlja jednu vrstu muzeja na otvorenom i zatvorenom. Terzića avlija datira sa početka 20. veka, kao tipično seosko domaćinstvo, sa starim kućama i okućnicom koju čine salaš, šupa, mlekar i bunar.

Još jedno bogatstvo ovog kraja je Potpećka pećina, koja se nalazi u selu Potpeć, 14 km od Užica, u severnom podnožju Drežničke gradine.

Ulaz u ovu pećinu spada u red monumentalnih delova prirode, oblika je potkovice i jedan je od najvećih pećinskih ulaza na Balkanu. Pretpostavlja se da je Potpećka pećina bila čovekovo stanište još za vreme neolita. Ispred pećine nalazi se riblji restoran Pećina, u kojem se može organizovati ručak i jesti najukusnja pastrmka ovog kraja.